V Humennom uvažujú o zrušení trhoviska s priemysleným tovarom

26.09.2005 Humenné

Humenné 26. septembra (TASR) - Nízky záujem zo strany predávajúcich a rastúci počet veľkých obchodných reťazcov je dôvodom úvah o zrušení mestského trhoviska...
Humenné 26. septembra (TASR) - Nízky záujem zo strany predávajúcich a rastúci počet veľkých obchodných reťazcov je dôvodom úvah o zrušení mestského trhoviska s priemyselným tovarom v Humennom.

Diskusie o zrušení spomínaného trhoviska sú dôsledkom zníženého počtu predajných miest, ktoré sa v priebehu uplynulého obdobia zredukovali zo 64 na 10 stánkov. \"Napriek tomu, že mestské orgány znížili sumy za predajné miesta zo 68 tisíc na súčasných 20 tisíc korún na rok, predajcov ubúdalo, \" uviedol dnes pre TASR primátor Humenného Vladimír Kostilník. Dodal, že vďaka prísnejším colným opatreniam ubudlo tiež tovaru všakovakej kvality a viacerí predajcovia si otvorili svoje vlastné obchodíky.
\"Pokiaľ poslanci mestského zastupiteľstva odsúhlasia avizované zrušenie trhoviska, udeje sa tak až v januári budúceho roka s tým, že zeleninové trhovisko zostane, \" doplnil Kostilník. Tým, ktorí v uvedených desiatich stánkoch s priemyselným tovarom v súčasnosti predávajú, ponúkne mesto náhradné nebytové priestory.
Na mieste terajšieho trhoviska vzniknú v Humennom nové parkovacie plochy.
 

Vyberte región

mark